Thursday, October 6, 2011

heavy chains

dari kerana mata
dari kerana telinga
dari kerana lidah
segalanya punah

hanya kerana bicara
hanya kerana minda
hanya kerana perlakuan
semua tinggal kenangan

tak terbias rasa
tak terbias luka
tak terbias angkuh
sekarang, mengeluh

*abah aku cakap cinta itu ibarat campak batu dalam air.apakah maksud beliau?

21 comments:

JIJI YU said...

jagailah semua pancaindera kerna mereka adalah saksi diakhirat sana

ORLANDO AHMAD said...

mantap gak abah ngko...

aku pown tak tau maksud kata2 die

Juno said...

campak batu dalam air.

hmm.

nanti aku tanya abah aku pulak.

Tukang Karut said...

mengeluh sama...

dill said...

awak,

saye pun nak mengeluh.

dill.

Waqheh said...

untung sabut timbul untung batu tenggelam. tapi dah ternya batu sure tenggelam laa...

mira shadli said...

macam campak batu dalam air,mungkin maksud dia cantik dan keseronokannya sekejap sahaja.lama lama batu pun hilang.mungkin lah

Nurarnida Sabrina said...

cuba tny abah kau balik.

delarocha said...

maknanya..klu kita buang cinta..maka ianya takkan datang lagi..


kot

ghost writer said...

kau ego sangat..

lenkali guna kuasa penjajah minda kau.

ILA HonEyBuNNy said...

macam TK jugak...

mengeluh....huh.....ngeh3...

monologtinism said...

campak batu dalam air = cinta ?
mungkin kepuasan yang hanya memberikan penat?

kalau cinta main-main ya la. eh. apa ni.entah la

intan.maisarah said...

taburkan saja cinta pada mereka yang menghargai.
buangakan saja rasa cinta pada mereka yang menyakiti

oo..
tapi tak semudah itu kan?

namun
cinta pada Pencipta paling nikmat

pisau belati said...

Pembunuh Tanpa Bayang :

campak batu dalam air - tenggelam

cuba kau letakkan diri kau sebagai "batu" kemudian kau campak ke dalam air,jadi apa?

kau sendiri pasti akan tahu maksudnya nanti.penjajah minda.

haikalblank said...

cinta tampak menghidupkan tapi hakikatnya tiada hidupan dalam cinta.

penjajah minda said...

jiji: kau benar.

orlando: aku syak ayat dia tergantung sebab dia lupa.hehe

juno: elok la tue.kau try tanya

tk: meh join.

penjajah minda said...

dill: boleh2.meh join ngan tk.

waqheh: erk.aku lagi tak paham.haha

mira: mungkin.

nurarnida: malas la nak tanya.nanti aku kena bahan lak.

penjajah minda said...

delarocha: mungkin kot.

ghost: hehe bila depan2 hilang kuasa

cik bunny: boleh buat forum camnie.hehe

monolog: haha kau pun dah pening.aku nie lagi la.

penjajah minda said...

sara: memang tak semudah tue.tapi yang last tue betul sangat.

ptb: ada betul pe yang kau cakap.

haikal: mungkin jugak.

a.samad jaafar said...

samapi sekarang aku minat lagu heavy chains-loudness ni hahaha.. gitu ye terjemahannya..hihihi..

penjajah minda said...

samad: haha takde lah.tapi situasi lebih kurang.